Media

Pite me djathë sipas recetës së vjetër boshnjake!

Tharmin njomeni në qumësht dhe pastaj bashkojeni me miellin e përzier më parë, kripën dhe vajin.

Përzieni që të formohet tretje e njëtrajtshme dhe lëreni të qëndrojë 10 – 15 minuta.

Në një enë të veçantë shtypni djathin dhe përzieni me kosin.

Një petë me ndihmën e brushës lyeni me tretjen e përgatitur me tharmë dhe miell, pastaj lyeni me shtesën nga djathi.

Mos e lyeni shtesën nëpër gjithë petën, por le të mbetet pranë një skaji, pastaj petën bëjeni role dhe mbështilleni në rreth. Bëni kështu edhe me petët e tjera.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button